Ekaterina Galaktionova
- Research Assistant:Institute for Agrarian Studies
- Ekaterina Galaktionova has been at HSE University since 2019.
Education
- 2010
Degree in Journalism
Moscow State Linguistic University 2017 Dregree of Master Public Policy (M.P.P), the University of Erfurt (Germany). Thesis: "Food Waste Reduction: Solutions for Russia in Comparison with Germany"
Publications9
- Article Карлова Н. А., Паюрова Е. Н., Галактионова Е. А. Оценка потерь продовольствия на этапе сельскохозяйственного производства в Российской Федерации // Вопросы экономики. 2023. № 5. С. 91-105. doi
- Article Galaktionova E., Karlova N. Food loss reduction interventions and food security: The case of Russia // Russian Journal of Economics. 2022. Vol. 8. No. 4. P. 391-401. doi
- Article Galaktionova E., Kok M., Bos-Brouwers H. Ways to monitor FLW: Review and recommendations on data collection and reporting for the Russian context // Russian Journal of Economics. 2022. Vol. 8 (1). P. 81-94. doi
- Article Galaktionova E., Koester U. FAO Food Loss Index methodology and policy implications // Studies in Agricultural Economics. 2021. Vol. 123. No. 1 doi
- Article Арефьева В. А., Галактионова Е. А., Сарайкин В. А. Рацион питания сельских и городских жителей в период 2015-2020 годов // Экономика, труд, управление в сельском хозяйстве. 2021. Т. 1. № 12. С. 58-65. doi
- Article Арефьева В. А., Галактионова Е. А., Сарайкин В. А. Сравнение материального положения сельских и городских жителей в период 2015-2020 гг. // Экономика, труд, управление в сельском хозяйстве. 2021. № 11. С. 94-103. (in press)
- Article Ekaterina Galaktionova. Food Waste in the Retail Sector in Russia and Germany // Erfurter Staatswissenschaftlichen Hefte erschien. 2020. Vol. 2. No. 1/2020. P. 32-45.
- Article Галактионова Е. А., Ким В. В., Антоневич К. В. Продовольственные потери и пищевые отходы на потребительском рынке РФ // Международный сельскохозяйственный журнал. 2020. № 4. С. 1-20. doi (in press)
- Article Серова Е. В., Галактионова Е. А. Сокращение потерь продовольствия и пищевых отходов // Молочная промышленность. 2016. № 11. С. 41-42.